Praktijk Scans / Analyses de Pratique

Praktijk Scans 

Als zorgprofessional doet u er alles aan om uw patiënten de beste behandeling te geven. Maar voldoet uw praktijk nog steeds aan alle (nieuwe) voorschriften op het gebied van hygiëne en milieu? Of bent u juist op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meer rendement uit uw praktijk te halen.


 • Quickscan ergonomie

  Fysieke klachten komen veelvuldig voor bij mondzorgverleners. 65% van de tandartsen en 90% van de mondhygiënisten heeft arbeid gerelateerde klachten. Voor tandartsen is het zelfs de voornaamste reden om vervroegd te stoppen met werken. Vaak worden fysieke klachten en ongemakken geaccepteerd - het hoort erbij. Gelukkig is dat niet waar, gezond en comfortabel werken kunt u leren. Amber Denekamp is gespecialiseerd in dentale ergonomie. Ze geeft praktisch advies over een gezonde en dynamische werkhouding, de juiste plaatsing van de patiënt, het hanteren van de instrumenten en four handed dentistry.

  Meer Info

  More info

  Het is bekend dat 65% van de tandartsen en 90% van de mondhygiënisten fysieke klachten hebben. Maar ook als er geen klachten zijn, is het belangrijk aandacht te geven aan gezond werken. Aeflex komt bij u in de praktijk om alle medewerkers, van balie tot stoel, training te geven 'on the job'.

  Elke medewerker krijgt 30-60 minuten persoonlijke aandacht en tips, tijdens het werk. Met behulp van een iPad wordt de werkhouding en - techniek besproken. De medewerker kan de tips direct toepassen in de praktijk.

  Met deze Quickscan kunt u relatief voordelig uw hele praktijk de kans geven om kennis te maken met gezond werken. Na 3-6 maanden kan een follow-up volgen.

  De Quickscan is geschikt voor tandartsen, alle specialisaties zoals endodontologie, kindertandheelkunde en parodontologie, mondhygiënisten, assistenten, baliemedewerkers en de praktijkmanager.

 • Nicole Schelstraete hygiëne & sterilisatie

  Advies, update en praktische toepassingen van de richtlijnen i.v.m. het preventief infectie- en hygiënebeleid in de tandartsenpraktijk, een optimalisatie van de desinfectie- en sterilisatie-unit met efficiënte apparatuur verwezenlijken, een ondersteuning bieden bij het realiseren van een aangepaste en gemoderniseerde flow van gebruikt materiaal en instrumentarium.

  Meer Info

Handige Links

www.henryschein.be

 

 

Videos