Consultancy & Support

Consultancy Services & Support 

Alleen Henry Schein brengt toonaangevende consultants, coaching programma's, en oplossingen. Met deze benadering proberen wij samen met u uw doelen te bereiken en te bouwen aan de toekomst die u altijd voor ogen had.

Zou het niet makkelijk zijn als..

Om u extra van dienst te zijn, hebben wij samen met onze partners een aantal Support tools ontwikkeld die uw praktijk gerelateerde administratieve werkzaamheden net wat makkelijker maken


 • Konsilanto

  Elke ondernemer kan begeleiding gebruiken bij de verwezenlijking van zijn dromen en het uitbouwen van zijn onderneming. Kunnen rekenen op een klankbord, iemand met kennis van zaken, die kritisch meedenkt en de nodige feedback geeft, versterkt de slagkracht maar ook de veerkracht van de dynamische ondernemer. Konsilanto biedt die reële steun en dat advies aan kleine en grote ondernemers, door het leveren van financiële transparantie en gepaste juridische en fiscale begeleiding.

  Meer Info

  More info

  Als team zetten zij zich in om:

  • gefundeerd advies te leveren, vanuit de technische inhoud, met oog voor oorzaak en gevolg;
  • actief met u mee te denken, als ondernemende tandarts, met aandacht voor de (middel)lange termijn;
  • alert te zijn voor de wijzigende behoeften van uw onderneming in het kader van een duurzame samenwerking.

  Zij gaan uit van een "co-responsibility" tussen accountant en ondernemer. Samen zorgen we ervoor dat de som meer is dan de samenstellende delen. Wij hechten daarom veel belang aan openheid en directe communicatie, met ruimte voor een nieuwe aanpak of alternatieve oplossingen.

  Door onze specifieke benadering combineert u als tandarts, de kracht van de expertise van een groot kantoor met de voordelen van een individuele begeleiding.

  • Advies en begeleiding inzake menselijk potentieel
  • Begeleiding inzake de overdracht van een familiebedrijf
  • Loonadministratie
  • Werkgeversadvies
  • Boekhouding en follow-up
  • Fiscaal advies
 • Nicole Schelstraete coaching

  Het evenwicht behouden binnen een team, bespreekbaar maken van werkgerelateerde problematiek, energievreters en energiegevers detecteren, uzelf en anderen behoeden van stress- en burn-out: training en coaching van een team leidt tot efficiëntie en optimale productiviteit.

  Meer Info

  More info

  Soms neemt het leven een wending en heb je het niet meer in de hand, je vindt het moeilijk om verder te gaan en je verlangt naar innerlijke rust en welzijn. 

  Een professioneel geschoolde gesprekspartner, die samen met jou zoekt naar handvatten tot zelfsturing, zelfrealisatie, en tot het ontwikkelen van een nieuwe levensvisie en persoonlijke groei.

  Coaching en training van teams binnen een werksetting: op zoek gaan naar efficiëntie en optimalisatie van een team: naar analyse, bewustwording en verandering van patronen.

  Een coach is iemand die luistert, analyseert, communiceert, inspireert en motiveert.

  Het ontdekken van eigen vaardigheden en mogelijkheden helpt jou op weg naar het maken van keuzes en het nemen van beslissingen.

  Ga naar https://sites.google.com/site/nicoleschelstraetecoaching/ voor meer info

 • Nicole Schelstraete hygiëne & sterilisatie

  Advies, update en praktische toepassingen van de richtlijnen i.v.m. het preventief infectie- en hygiënebeleid in de tandartsenpraktijk, een optimalisatie van de desinfectie- en sterilisatie-unit met efficiënte apparatuur verwezenlijken, een ondersteuning bieden bij het realiseren van een aangepaste en gemoderniseerde flow van gebruikt materiaal en instrumentarium.

  Meer Info

 • DESC Dental Efficient Stock Control

  U kent het wel. De ene patiënt na de andere die over de vloer komt, af en toe nog een extra noodgeval er tussen en voor u het weet is de werkdag weer voorbij. Het laatste waar u dan nog nood aan heeft, is een heleboel administratie om uzelf er van te verzekeren dat er voldoende materiaal in stock is om uw consultaties van de komende dagen en weken te kunnen faciliteren.
  Het ondersteunen van tandartsen bij het managen van hun praktijk is één van de stokpaardjes van Henry Schein Dental. Met DESC bieden wij een antwoord op de vraag die op de lippen van elke tandarts ligt: hoe organiseer ik mijn voorraad?

  Meer Info

  More info

  De directe voordelen van DESC in een notendop

  • U bent in staat uw bestellingen beter te organiseren.
  • U kan het bestellen van uw voorraad automatiseren op basis van de behoeften van uw praktijk, waardoor u tegelijkertijd tijd wint en kosten bespaart.
  • U heeft minder voorraad nodig.
  • U heeft zicht op de kostprijs van de totale voorraad met één druk op de knop.

  Bovendien:

  • Vraagt DESC een minimale investering: geen licentie- en geen updatekosten.
  • Is de applicatie eenvoudig en veilig in gebruik.
  • Is het systeem flexibel inzetbaar en aanpasbaar.
  • Is de scaneenheid instelbaar, gekoppeld aan de leverancierseenheid. De applicatie is dus ook bruikbaar voor producten die niet door Henry Schein leverbaar zijn.
  • Kan het systeem zowel binnen een netwerk als voor een stand alone pc worden gebruikt.

  ?!    Wist u dat: meer dan 80 tandartspraktijken maken gebruik van DESC?

  De sleutel tot succes

  De installatie van DESC in uw tandartspraktijk dient nauwgezet te gebeuren. Om tot een optimaal resultaat te komen zijn een goede planning en voorbereiding cruciaal. Onze DESC-specialist doorloopt samen met u een checklist die als leidraad dient bij het opzetten van DESC binnen uw praktijk.

  Daarnaast is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken binnen de praktijk. De rolverdeling dient vooraf besproken te worden, en het aantal medewerkers die toegang hebben tot de voorraad dient te worden beperkt om de foutenmarge te verlagen.

   

 • Archimed Praktijkinrichting

  Archimed is dé specialist in medische en dentale praktijkinrichting. Wat bieden zij? Maatwerk van hoge kwaliteit, eigentijdse design en met veel aandacht voor ergonomie. In een mum van tijd realiseert Archimed uw droompraktijk, voor een eerlijke prijs.

  Meer Info

  More info

  Hun specialisten staan u doorheen het hele proces bij

  Een oplossing voor uw meubilair of een studie voor verlichting ? Met materiaal- en kleuradvies ? Hulp nodig bij de inrichting van uw bureel of uw wachtkamer ? Een nieuwbouwproject of een ontwerp voor herindeling van uw praktijk ? Of het hele project met een realisatie sleutel op de deur? U bepaalt het zelf! Hun interieurarchitecten en specialisten omtrent de werking in een medische en tandheelkundige praktijk en de gebruikte apparatuur, helpen u met raad en daad.

  Design, ergonomie en hygiëne zijn de drie pijlers van inrichting en is eveneens het visitekaartje van een praktijk. Een goed design weerspiegelt de persoonlijke stijl van de tandarts en spreekt tegelijk een brede doelgroep van patiënten aan. Archimed adviseert u daarom in de keuze van het meubeldesign, de materialen en kleuren. Zo komen we tot een stijlvol en tijdloos interieur waarin iedereen zich goed voelt.

  Een doordachte inrichting bespaart u tijd en energie. De bedoeling van een functioneel goed ingerichte praktijk is het verhogen van de efficiëntie van de tandarts en zijn medewerkers.

  Hygiëne in een werkruimte essentieel, maar hoe zorgt u ervoor dat uw praktijk dit ook uitstraalt? U kunt de sterilisatieruimte zo inplanten dat die zichtbaar is vanuit het onthaal of de praktijkruimte. Een afsluiting met een glazen wand zorgt niet alleen voor een gevoel van ruimte, het zorgt ook voor afscherming van het geluid en de luchtstroom van en naar de praktijk. Kortom: een functionele en hygiënische praktijk is een sterk punt dat de bedrijfsresultaten mee zal bepalen.

  Hoe gaat Archimed te werk?

  Stap 1  : De eerste kennismaking

  Stap 2 : Het eerste ontwerp en een duidelijke afspraak

  Beslist u met ons in zee te gaan, dan worden de kosten voor voorontwerp en de verdere uitwerking van het project in rekening gebracht. Deze zijn afhankelijk van de grootte van de opdracht.

  Stap 3 : Verfijning van het ontwerp en keuze van de inrichtingsmaterialen

  Archimed begeleidt u vervolgens in de juiste keuze van het inrichtingsmateriaal. Daarbij hoort een duidelijk prijsaanbod. Na uw definitieve keuze zorgen wij voor een uitvoeringsdossier: technische plannen voor de door ons aangeboden materialen, kleuradvies, verlichtingsplannen, … Uiteraard zorgen wij aan het einde van de rit voor planning en oplevering.

  Stap 4: Verbouwingsopdrachten

  Archimed kan u ook begeleiden in uw bouw of verbouwingsproject. Voor verbouwingsopdrachten werken wij samen met onze vaste aannemer DTA Projects. Zo kunnen wij u voorzien van een totaalaanbod. Het tarief voor de projectbegeleiding van dergelijke werken is afhankelijk van de aard en de grootte van de opdracht en het aandeel dat wij daarin bijdragen. Wij overlopen met u de stappen tijdens een eerste analyse van de opdracht.

  Meer informatie vindt u op www.archimed.be .

   

 • ConnectDental

  Henry Schein Dental, Arseus Lab en Arseus Dental introduceren het digitale concept ConnectDental. De drie partners laten een breed scala aan innovaties en producthighlights de revue passeren, variërend van röntgen, digitale scanners, innovatieve 3D-printers tot de nieuwste freesmachines alsmede services met duidelijk toegevoegde waarde. Uiteraard alles met betrekking tot het digitalisatieproces in de tandheelkunde.

  Meer Info

  More info

  ConnectDental? Een unieke totaaloplossing voor wat anno 2018 een hot topic is binnen de tandheelkunde: de digitalisering.

  Één team, onder leiding van Dirk Mauclet, begeleidt zowel tandarts als tandtechnicus doorheen alle facetten van het digitale proces. Onze productspecialisten zorgen ervoor dat het neusje van de zalm op het gebied van CADCAM feilloos met elkaar communiceert, zowel binnen lab als tandartspraktijk, als tussen beiden onderling.

  Hoe onderscheiden wij ons? Door een persoonlijke aanpak, en het uitwerken van een project op maat van uw behoeftes. Van intra-orale scan over de designsoftware & het frezen tot het printen van specifieke materialen. Met ConnectDental heeft u met één contactpersoon alles binnen handbereik. Hij/zij zorgt er bovendien voor dat uw investering maximaal rendeert.

  De workflow in real life ontdekken? Dat kan in een democenter in uw buurt!

  Let’s connect! Bel 0800 30 510 en maak kennis met uw regionale specialist.

  Ontdek onze ConnectDental Academy met kennismakingsmomenten hier

  Watch video

Handige Links

www.henryschein.be

 

Videos